Voorstellingen theaterspektakel 'Vergeten Twentse Lente'

Entree:

Zie website

Locatie:

Vliegveld Twenthe

Datum:

3 mei 2023 t/m 18 juni 2023

Tijdstip:

13.30 of 20 uur

Voorstellingen theaterspektakel 'Vergeten Twentse Lente'

Na het grote succes van theaterspektakel Hanna van Hendrik brengen dezelfde makers in voorjaar 2023 opnieuw een grootschalige muziektheaterproductie uit op Vliegveld Twenthe, Enschede: VERGETEN TWENTSE LENTE, de erfenis van een opstand. Met opnieuw een uniek decor, nieuwe Nederlandstalige muziek gespeeld door een fantastische liveband en gespeeld in zowel het Twents als Nederlands.

'Vergeten Twentse Lente'

De Vergeten Twentse Lente gaat over een dorp in hedendaags Twente, dat van het ene op het andere moment de beschikking krijgt over een erfenis van vele tientallen miljoenen euro’s. Aan Fenna, die net burgemeester is geworden van het dorp, de taak dat geld te verdelen. Als blijkt dat die erfenis rechtstreeks te maken heeft met de April-meistaking uit 1943, zet dat de verhoudingen in het dorp op scherp. Wie heeft recht op dat geld en wie zeker niet? Lukt het de Twentenaren de gemeenschapszin te bewaren?

Acteurs

Met Johanna ter Steege, Stefan de Walle, Laus Steenbeeke, Roosmarijn Luyten en Lucretia van der Vloot, Wietse Stuiver, Royelen Tielman en Giulia Radulescu. Er zal verder veel lokaal talent te zien zijn, waaronder zelfs een samengestelde fanfare!

Kaarten

Kaarten bestel je via de website van de 'Vergeten Twentse Lente'.