Film: Wij gaan staken

Entree:

€ 3,-, kinderen tot 18 jaar, Museumjaarkaart en donateurs gratis

Locatie:

Auditorium Museum Hengelo, Beekstraat

Datum:

Vrijdag 21 april

Tijdstip:

14.30 uur

Film: Wij gaan staken

De film ‘WIJ GAAN STAKEN’ is een film rondom de April/Mei stakingen 1943 en nog altijd voorveel personen een herkenning. In de film onder meer een gesprek met oud-burgemeester Kerckhaert over de bombardementen in Hengelo. Indrukwekkende oorlogsbeelden en de bevrijding in Hengelo in april 1945, allemaal gefilmd door A. Mantel. Ook zijn beelden te zien van Joseph Sylvester, ‘Menthol’, standwerker op markten en handelaar in konijnenvellen aan de Brugstraat. Ook beelden die in Woolde zijn opgenomen.

Bovendien zijn in de film beelden opgenomen, gemaakt door de VideoFilm Club Hengelo, over de Herdenking in 2018 van de April/Meistakingen. En in twee lezingen wordt feitelijk historisch teruggekeken op de organisatie en impact van die staking. Bijzonder is het interview met Brita Röhl, kleindochter van F.M. Loep.

Journalist Maartje van Weegen gaat bij Stork, 50 jaar na de Apri/Meistakingen, in gesprek met vier personen die persoonlijk bij de staking in 1943 betrokken waren; de telefoniste van Stork, Femy Hoogeboom- Efftink (1916-2013), Johannes Ballinga, Piet Jonker en DirkBakker.

Reserveren

Kaarten reserveren via info@museumhengelo.nl